Θεμιστοκλέους: «Όσοι νέοι επιστρέφουν από διακοπές, να αποφύγουν να δουν ευάλωτους συγγενείς»

Θεμιστοκλέους: «Όσοι νέοι επιστρέφουν από διακοπές, να αποφύγουν να δουν ευάλωτους συγγενείς» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έκκληση προς όσους επιστρέφουν από διακοπές να τηρούν τα μέτρα προστασίας απηύθυνε εκ νέου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο κ. Θεμιστοκλέους απηύθυνε έκκληση με την επιστροφή να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και να επισπεύσουν το ραντεβού με τον εμβολιασμό όσοι ακόμα είναι ανεμβολίαστοι. 

«Καλούμε τώρα που τελειώνουν οι διακοπές, επιστρέφοντας να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να αποφύγουμε, ειδικά οι νέοι, να δούμε τους ευάλωτους συγγενείς μας -γονείς, παππούδες γιαγιάδες με κάποιο πρόβλημα υγείας- ώστε να τους προστατέψουμε για κάποιες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Εμβολιασμένο με τουλάχιστον μία δόση το 56,2% του πληθυσμού

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 11.160.000. Περισσότεροι από 5.900.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 56,2% του γενικού πληθυσμού και 65,4% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Επίσης, περισσότεροι από 5. 615.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,5% στο γενικό πληθυσμό και 62,7% στον ενήλικο πληθυσμό.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση θέση των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με το ρυθμό ημερήσιων εμβολιασμών. «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αυτό αποδίδεται στη μείωση των εμβολιασμών τον τελευταίο μήνα λόγω διακοπών», σημείωσε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM