Θεμιστοκλέους: Μέχρι αύριο πάνω από 1 εκατ. πολίτες θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου

Θεμιστοκλέους: Μέχρι αύριο ένα εκατ. πολίτες θα έχουν λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Μέχρι αύριο το μεσημέρι οι εμβολιασμένοι πολίτες, με τουλάχιστον μία δόση, θα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Από την Παρασκευή έχουν κλειστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού για ανθρώπους με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, δηλαδή όσους ανήκουν στην Εμβολιαστική Ομάδα Α, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για την εστίαση και τον Τουρισμό, επισήμανε ότι μετά το εμβολιασμό της Ομάδας Β το Μάιο, αλλά και των εκπαιδευτικών θα υπάρξει σχεδιασμός, εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους δε, από την 1η Απριλίου θα υπάρχουν 272 εμβολιαστικά κέντρα ακόμα μεταξύ αυτών στο στάδιο ξιφασκίας στο Ελληνικό και στο κλειστό Περιστερίου.

Επιπλέον, όπως είπε 29.000 εμβολιασμοί διενεργήθηκαν τη Δευτέρα ενώ 1.464.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Μέχρι στιγμής 993.000 έχουν λάβει ήδη μία δόση εμβολίου, ποσοστό της τάξης του 9,74% του πληθυσμού ενώ  συνολικά 415.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Επίσης 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, είπε ότι η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια της Johnson τόνισε ότι αναμένονται ως έχει συμφωνηθεί να παραδοθούν 1,2 εκατ. εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Σε πρώτο στάδιο από αυτά τα 70.800 αναμένονται τον Απρίλιο και 300 χιλ. τον Μάιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ