Δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson &Johnson από Δευτέρα μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση όπως γνωστοποίησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία», σχολιάζοντας τις εξελίξεις, επισήμανε ότι, «Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA».

 

Η Ελλάδα έχει ήδη παραλάβει πάνω από 30.000 δόσεις του εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρείας.

 

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν είχε προγραμματιστεί κανένα ραντεβού με τα συγκεκριμένα εμβόλια.

 

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega, επισήμανε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων στις ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από τις περιπτώσεις εμφάνισης θρομβώσεων.

 

«Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

 

Ο κ. Θεμιστοκλέους προέβλεψε ακόμη ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr