Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση- Ποιους αφορά

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τέταρτη δόση- Ποιους αφορά Facebook Twitter
0

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού που αφορούν στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με τέταρτη δόση, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα προκειμένου περίπου 500.000 ανοσοκατασταλμένοι πολίτες να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους πλέον στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότεροι από 18,65 εκατ. εμβολιασμοί και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 750.000 διαθέσιμα ραντεβού, ενώ για ακόμα μία φορά κάλεσε του πολίτες να ολοκληρώουν τον εμβολιασμό τους. Για τους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι το 90,2% είναι πλήρως εμβιολιασμένο.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους, που ήταν οι πρώτοι, για τους οποίους στα μέσα Σεπτεμβρίου είχε ανοίξει η τρίτη δόση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα / Απόστολος Λύτρας: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αντιδρά για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

«Επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις από τον Άρειο Πάγο» αναφέρει με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός
NEWSROOM