ΚΑΙΡΟΣ

Θεματικά πάρκα: Εισήγηση της Επιτροπής μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες επισκέπτες και εργαζόμενους

Θεματικά πάρκα: Εισήγηση της Επιτροπής μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες επισκέπτες και εργαζόμενους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για τα νέα μέτρα μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, τα θεματικά πάρκα ενόψει γιορτών και το πιστοποιητικό νόσησης για ανεμβολίαστους μόνον με PCR τεστ μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Επιτροπή των Ειδικών της Υγείας εισηγείται ήδη την είσοδο και παραμονή στα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους ή όσους κατέχουν πιστοποιητικό νόσησης, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά, αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου, στα θεματικά πάρκα πλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να έχουν νοσήσει, κάτι το οποίο πρέπει να αποδεικνύουν με τα σχετικά πιστοποιητικά για την εποχική τους απασχόληση σε αυτά.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους επισκέπτες των εγκαταστάσεων αυτών, στους οποίους θα γίνεται σχετικός έλεγχος κατά την είσοδό τους, όπως ακριβώς γίνεται και για την είσοδο των επισκεπτών στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Σε σχετική ερώτηση αν υπάρχει εισήγηση για τα θεματικά πάρκα και τη λειτουργία τους την εορταστική περίοδο ώστε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι επίσης εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι, ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε πως ισχύει.

«Έχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε.

Ερωτηθείς για το πιστοποιητικό νόσησης και αν θα διαρκεί λιγότερο, τόνισε πως «έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου».

«Έχει γίνει μια αρχική συζήτηση χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου. Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ότι ισχύει τώρα στο μέλλον», ανέφερε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. 

«Περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις», σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου, θα χρειάζεται PCR εφεξής», ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής, ενώ για την πανδημία σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά τη διασπορά είμαστε σε κατάσταση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης». 

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε τη διασπορά με τα δύο self- tests που θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι τις γιορτές», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM