Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – «Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» υποστηρίζει η γιατρός της

Πάτρα – Γιατρός Μαλένας: «Το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Την επιστημονική θέση πως η μικρή Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια εξέφρασε η γιατρός της μικρής, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια.

«Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει στάδια, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε», ανέφερε αρχικά η γιατρός, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.

Σύμφωνα με την ίδια, ο «ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ που να έχουν σχέση με τα φάρμακα οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες», σημειώνοντας πως το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. «Το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε «μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα», σημείωσε λέγοντας πως δεν υπάρχουν δεδομένα από τι πέθανε το παιδί. Παράλληλα, κάλεσε την επιστημονική κοινότητα «να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, με όλους όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση».

Ιατροδικαστής Τζωρτζίνας: «Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλλει το ανοσοποιητικό»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στην Τζωρτζίνα έχουν βρεθεί κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να συγκριθούν με αυτές που έπαιρνε, στην φαρμακευτική αγωγή της. Θα γίνει και ποσοτικός έλεγχος προκειμένου να δούμε σε τι ποσότητσ συναντώνται και μετά να προχωρήσουμε στα βαρέα μέταλλα. Μπορεί να βρεθεί και κάποια ουσία που μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης, μιλώντας στο Mega. Ο ίδιος διαβεβαίωσε όπως θα ψάξουν ό,τι μπορεί να ανιχνευτεί, σημειώνοντας πως περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις, «οι οποίες θα ρίξουν φως», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


«Η Ίριδα έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου»

Η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα, Αντιγόνη η Μητσέλου μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι», για τα αίτια θανάτου της μικρής ανέφερε ότι έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου.

«Έκανα ιστολογικές εξετάσεις  από τα όργανα του παιδιού που ήταν 7 μηνών, της Ίριδας. Διαπίστωσα ότι το μωρό έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου. Έκανα και άλλες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσω και το επιβεβαίωσα», ανέφερε η κ. Μητσέλου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ