Τέταρτη ημέρα φωτιάς στα Βίλια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Αστυνομικοί ζητούν από κατοίκους να φύγουν

Τέταρτη ημέρα φωτιάς στα Βίλια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Αστυνομικοί ζητούν από κατοίκους να φύγουν Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις, στην μεγάλη πυρκαγιά που καίει για τέταρτη ημέρα στα Βίλια.

Οι φλόγες έχουν κάψει δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων παρθένου δάσους, έχουν κατεύθυνση προς βορά που βρίσκονται οι οικισμοί Παλαιοκούνδουρα, Άγιος Γεώργιος και Καραούλι, καθώς και στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρα. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, όπως μετέφερε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο LiFO.gr. «Η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει συνεχώς» και μέσα σε λίγο χρόνο μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα για τις εστίες του μετώπου, εξηγεί η ίδια πηγή.

Ενώ η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, κρίθηκε εκ νέου αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων που είχαν επιστρέψει στους οικισμούς Καραούλι, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Αγ. Σωτήρα, οικισμούς. Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα - πόρτα ζητώντας τους να φύγουν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Δόθηκε μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί το μέτωπο μέσα στον οικισμό των Βιλίων. Αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται στην τοποθεσία του Παλαιοχωρίου, με τις φλόγες να περνούν πολύ κοντά από τη μονή και το γηροκομείο «Φανέρωμένη» που έχουν ήδη εκκενωθεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι, 6 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των 104 νεκρών και οι επιζήσαντες ζητούν δικαιοσύνη

Ελλάδα / Μάτι, 6 χρόνια μετά: Οι συγγενείς των 104 νεκρών και οι επιζώντες ζητούν δικαιοσύνη

Oι μνήμες παραμένουν νωπές για τους συγγενείς των 104 νεκρών, τους δεκάδες ευγκαυματίες και πολυτραυματίες, καθώς και για τους κατοίκους που είδαν κόπους μιας ζωής να χάνονται
LIFO NEWSROOM