Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Ζάκυνθο: Φέτος κάηκαν 7.500 στρέμματα δάσους

Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Ζάκυνθο: Φέτος κάηκαν 7.500 στρέμματα δάσους Facebook Twitter
0

Μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές, προκάλεσε η φετινή αντιπυρική περίοδος στις δασικές περιοχές σε Κερί, Αγαλά, Λιθακιά και Βολίμες, στη Ζάκυνθο.

Ιδιαίτερα, η περιοχή της Άμπελου στο Κερί, από τις πλέον σημαντικές της Ζακύνθου, υπέστη σοβαρή καταστροφή στις πρόσφατες πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου. Στην περιοχή, υπήρχε σημαντικός αριθμός υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, από τα οποία ευτυχώς ορισμένα διασώθηκαν.

Από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 σημειώθηκαν συνολικά 83 δασικές πυρκαγιές. Οι 70 καταγράφηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου και οι υπόλοιπες 13 από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα ορεινά του νησιού.

Η συνολική καμένη δασική έκταση ανέρχεται σε περίπου 7.500 στρέμματα, από τα οποία τα 7.200 έχουν καεί στην μεγάλη πυρκαγιά σε Κερί, Αγαλά και Λιθακιά που ξέσπασε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου κάνοντας στάχτη έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου του νησιού.

Για την κατάσβεση της στο νησί είχε φτάσει τεράστια πυροσβεστική δύναμη, καθώς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει ο ίδιος τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στη Ζάκυνθο επιχείρησαν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων και συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Προληπτικά είχε εκκενωθεί το χωριό Κερί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού για αμβλώσεις μετά τις αντιδράσεις: «Διαστρεβλώθηκε σκοπίμως η απάντησή μου»

Η Μαρία Καρυστιανού χθες δήλωσε πως είναι «θέμα δημόσιας διαβούλευσης» και σήμερα ανέφερε πως «κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης»
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ελλάδα / Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο στον Στέφανο Παπαδόπουλο για να μεταβεί στην Ευελπίδων και να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της μηνύσεώς του
THE LIFO TEAM