Ένας 25χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος καθηγητή της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στη Δάφνη, πριν από μια εβδομάδα.

 

Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε μετά από έρευνα των Υποδιευθύνσεων Κρατικής Ασφάλειας και Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες, η οποία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Νίκος Πατσαντάρας κατήγγειλε ότι δέχτηκε απρόκλητη, «δολοφονική» επίθεση, από εξωπανεπιστημιακό στον χώρο του πανεπιστημίου το περασμένο Σάββατο.

 

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, όλα έγιναν στο πάρκινγκ της σχολής. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του είδε έναν νεαρό να λογομαχεί με τον φύλακα. Τότε ο ίδιος πλησίασε και ζήτησε από τον νεαρό με τον σκύλο να σεβαστεί τις υποδείξεις του φύλακα.

 

Ο νεαρός, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο καθηγητής, αντέδρασε, του επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στο έδαφος.