LIVE!

Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει

Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
0

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν σχετικά με τα take away έδωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή. Όποιος πολίτης το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος.

Την ίδια ώρα, η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού ελέγχου ή πιστοποιητικό νόσησης. Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει. Αναγκαίο κρίνεται το έγγραφο.

Ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν. Ισχύουν, δε, κανονικά οι περιορισμοί στα τραπέζια και η τήρηση αποστάσεων σε θέατρα με τις νέες πληρότητες. Τέλος δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπείας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του κηδεμόνα.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ