Τα σενάρια για τα προνόμια των εμβολιασμένων - «Covid free» μαγαζιά

Τα σενάρια για τα προνόμια εμβολιασμένων - «Covid free» μαγαζιά Facebook Twitter
eurokinissi
0

Mε τους εμβολιασμούς να προχωρούν με πιο γρήγορους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, οι αρχές εξετάζουν σενάρια σχετικά με τα «προνόμια» που θα μπορούσαν να έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι το επόμενο διάστημα.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και επιστήμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο το ενδεχόμενο εφαρμογής κάποιων «ελευθεριών» σε δραστηριότητες και χώρους που θα μπορούσαν να ισχύουν μόνο για όσους έχουν κάνει εμβόλιο covid.

Έρχονται τα Covid free μαγαζιά;

«Ουδείς το φθινόπωρο δεν θα μπορεί να απαγορέψει σε έναν παραδείγματος χάριν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους στο μαγαζί του» δήλωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα δεδομένα τους επόμενους μήνες. 

Τα προνόμια σε εστιατόρια, και σε άλλους χώρους, όπως σε κινηματογράφους και καφετέριες, θα είναι μόνο ίσως μόνο ένα μέρος του «πακέτου προνομίων» για τους εμβολιασμένους. Σύμφωνα με το tovima.gr, η είσοδος θα είναι ελεύθερη στους παραπάνω χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί και θα επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ.

Άλλες διευκολύνσεις που εξετάζονται

- Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους

- Να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα

-Να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

-Να μπορούν εισέρχονται χωρίς τεστ σε διάφορους χώρους, όπως γήπεδα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η συζήτηση περί υποχρεωτικών εμβολιασμών , με τον κ. Μητσοτάκη να προαναγγέλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμών και ειδικότερα των υγειονομικών και εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Όπως είπε πρόσφατα, πρώτα θα γνωμοδοτήσει σχετικά η επιτροπή Βιοηθικής και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα λάβει τη σχετική απόφαση σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ