Συνελήφθησαν δύο νεαροί για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική

Συνελήφθησαν δύο νεαροί για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική Facebook Twitter
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν, στο Λαύριο, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, μία 24χρονη και ένας 25χρονος, την στιγμή που επιχειρούσαν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, που συστάθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας πλησίαζαν τα θύματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τα έπειθαν ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές, είτε δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία ή την Τράπεζα, με την προϋπόθεση καταβολής χρηματικού ποσού ως εγγύηση.

Στη συνέχεια, επιβίβαζαν τα θύματά τους στο αυτοκίνητό τους και τα οδηγούσαν στην οικία τους, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Εως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης στο Λαύριο, την Κερατέα, το Μαρκόπουλο, τη Γλυφάδα, το Λαγονήσι και την Αργυρούπολη, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

Σημειώνεται, ότι ο 25χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM