Συνελήφθη 25χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενών τους

Συνελήφθη 25χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενών τους Facebook Twitter
0

Συνελήφθη στη Ρόδο ένας 25χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ηλικιωμένους, για δήθεν τροχαία ατυχήματα συγγενικών τους προσώπων, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, από τα μέσα Ιουνίου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως με ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου και παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά. Προσποιούνταν οικείο συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων (κόρη, εγγονή, ανιψιά), το οποίο δήθεν είχε συλληφθεί από την Αστυνομία, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει. Δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στη συνέχεια άλλος συνεργός-δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό ή εισαγγελικό λειτουργό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του συγγενικού προσώπου.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά με 22 πολίτες και κατάφεραν αρχικά να πείσουν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες. Ωστόσο, τρεις από αυτές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν κατέβαλαν χρήματα, ενώ σε μια περίπτωση οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 25χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ από 87χρονη γυναίκα.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM