Σε συνέχεια των χθεσινών πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών σήμερα το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πέταξε πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσών σε ύψος μόλις 30 μέτρων ( 100 ποδιών).

 

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ το CN-235 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως ανατολικά της Χίου στις 10:59 το πρωί, πέταξε πάνω από την Παναγιά σε ύψος 30 μέτρων και εξήλθε 1 λεπτό αργότερα από το FIR Αθηνών.

 

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως 1 ζεύγος οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών, 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 7 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά MIRAGE-2000 που απογειώθηκαν από τη Σκύρο.

 

Σε μία περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή (στις 14:10 βορειοδυτικά της Σάμου).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr