Συμμορία ανηλίκων: Το απολογητικό υπόμνημα του 16χρονου - «Δεν συμμετείχα στην επίθεση με μαχαίρι»

Συμμορία ανηλίκων: Το απολογητικό υπόμνημα του 16χρονου - «Δεν συμμετείχα στην επίθεση με μαχαίρι» Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Το απολογητικό υπόμνημα 16χρονου ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις ανήλικους που προφυλακίστηκαν εχθές ως μέλη συμμορίας έρχεται στη δημοσιότητα. Ο ίδιος αρνείται τη συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση σε συνομήλικό του, σε προαύλιο ΕΠΑΛ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η συμμορία ανηλίκων φέρεται ότι δρούσε σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Κολωνό, Σεπόλια και Άγιο Παντελεήμονα. Εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Υπάρχει και τέταρτος κατηγορούμενος ο οποίος πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα.

«Αρνούμαι και αποκρούω την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν είχα καμία απολύτως συμμετοχή ή σχέση με την επίθεση, τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό με μαχαίρι του ... Εκείνη την ημέρα δεν ήμουν στο προαύλιο, οπότε δεν έχω εικόνα για τον τραυματισμό του» διατείνεται μεταξύ άλλων ο 16χρονος στο απολογητικό υπόμνημα. 

Σε άλλο σημείο της απολογίας, αναφέρεται στη ληστεία σε βάρος τριών ανήλικων, που σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου το βράδυ στην οδό Αμφιαράου.

«Ομολογώ, καταδικάζω και μετανιώνω την εμπλοκή μου στο περιστατικό της 9/10/2021 και ώρα 22.20 στην οδό Αμφιαράου. Σημειώνω όμως ότι εγώ δεν κατείχα ούτε έκανα χρήση μαχαιριού. Σε ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας, απευθύνθηκα στις οικογένειές τους και στους ίδιους. Εκφράστηκε η ειλικρινής μου συγγνώμη και σε ένδειξη σεβασμού προέβην στην υλική αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσα με την πράξη μου», σημειώνεται.

Αναλυτικά το απολογητικό υπόμνημα:

Γεννήθηκα την 15/10/2005 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το … Δημοτικό και το … Γυμνάσιο Αθηνών και τώρα είμαι μαθητής της Β' Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών με ειδικότητα Πληροφορικής. Παρακολουθώ κανονικά τα μαθήματα, έχω προσδοκία να εργαστώ όταν αποφοιτήσω και παρακολουθώ ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών. Έχω μία μεγαλύτερη αδερφή γεννημένη το 1999, η οποία σπουδάζει Ακτινολογία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και εργάζεται παράλληλα σε ιατρείο στην Αθήνα.

Ο πατέρας μου εργάζεται καθημερινά ως οικοδόμος ασφαλτοστρώσεων σε εταιρεία που αναλαμβάνει οικοδομικά έργα, κυρίως Δημοσίου. Η μητέρα μου είναι υπάλληλος σε εργοστάσιο κατασκευής και λειτουργίας πλυντηρίων και στεγνωτηρίων. Έχω μεγαλώσει σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, που αποτελείται από εργατικούς, νομοταγείς, ταπεινούς και τίμιους γονείς και μία αδελφή που είναι πραγματικά αξιέπαινη, καθώς εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές της στον τομέα της Υγείας.

Η εμπλοκή μου, καθ' οιονδήποτε τρόπο, στην παρούσα υπόθεση, εκτός του ότι αποτελεί ντροπή για εμένα και την οικογένεια μου. Ακόμη κι αν αρνούμαι κάποιες από τις κατηγορίες- όπως θα αναλύσω κατωτέρω- οφείλω να δηλώσω ότι τα όσα περιγράφονται είναι συνολικά απαράδεκτα, αδικαιολόγητα και καταδικαστέα από πλευρά του και σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να αποδείξω ότι -με την βοήθεια της οικογένειάς μου- η πορεία της ζωής μου θα είναι η πρέπουσα.

Αρνούμαι και αποκρούω την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεν είχα καμία απολύτως συμμετοχή ή σχέση με την επίθεση, τον ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό με μαχαίρι του … Εκείνη την ημέρα δεν ήμουν στο προαύλιο, οπότε δεν έχω εικόνα για τον τραυματισμό του … Ήμουν έξω από το σχολείο -όπως και άλλα παιδιά- και είδα ότι μάλωσε ο … με τον …

Εγώ δεν επιτέθηκα σε κανέναν. Στην 28/10/2021 κατάθεσή του ο … αναφέρει: «περίμενα μαζί με τον … στα σκαλιά της εισόδου. Μαζί μας ήταν άλλα δύο παιδιά μαθητές του ΕΠΑΛ. Είδα τότε τον … να μου επιτίθεται με γροθιά προς το πρόσωπο». Αυτοί που επιτέθηκαν στον … τον ακολούθησαν από τα σκαλιά της εισόδου μέσα στο σχολείο και εν συνεχεία στο προαύλιο. Εγώ δεν επιτέθηκα και αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο.

Αρνούμαι την κατηγορία της δημιουργίας ομάδας από το 2018 με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Η κατηγορία αυτή δεν ευσταθεί σε ό,τι με αφορά για λόγους ουσιαστικούς όσο και νομικούς.

Περίτρανη απόδειξη -ότι απλώς παρασύρθηκα για λόγους παιδικής ανωριμότητας, μιμητισμού και εσωτερικής ανασφάλειας να γίνω μέλος τάχα κάποιας παρέας- είναι ότι ΔΕΝ συμμετείχα καν στην ομαδική συνομιλία … Πριν της 24/10/2021 και ώρα 12.00, όταν προσκλήθηκα ως νέα επαφή συνδρομητή Instagram. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ΔΕΝ υπήρχα και βέβαια ακόμη και από εκείνη τη στιγμή και μετά ΔΕΝ είχα καμία άποψη, συμμετοχή στη συζήτηση ή πρωτοβουλία.

Αρνούμαι κατά τρόπο απόλυτο οποιαδήποτε πράξη αυτουργική ή συναυτουργική σε βάρος των … και … Δεν είχα κανέναν λόγο, καμία αφορμή, καμία προσωπική αντιδικία με τους… και … Δεν επιτέθηκα εναντίον τους ούτε παρείχα οποιαδήποτε συνδρομή.

Άλλωστε φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό πόσο αποφασισμένοι είναι αυτοί που επιτέθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση σε βάρος του, δεν είχα την παραμικρή εμπλοκή, δεν ήμουν ούτε καν πλησίον του περιστατικού. Δεν υπάρχει κανένας που να τους συνδράμει, δεν φαίνεται η πράξη τους να εξαρτάται από τη συνδρομή οποιουδήποτε άλλου και σε κάθε περίπτωση εγώ δεν βρίσκομαι εκεί.

Ομολογώ, καταδικάζω και μετανιώνω την εμπλοκή μου στο περιστατικό της 9/10/2021 και ώρα 22.20 στην οδό Αμφιαράου. Σημειώνω όμως ότι εγώ δεν κατείχα ούτε έκανα χρήση μαχαιριού.

Σε ένδειξη έμπρακτης μετάνοιας, απευθύνθηκα στις οικογένειές τους και στους ίδιους. Εκφράστηκε η ειλικρινής μου συγγνώμη και σε ένδειξη σεβασμού προέβην στην υλική αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσα με την πράξη μου.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ψυχική ζημία δεν αποκαθίσταται, αλλά θεωρώ με το να πάω οικειοθελώς να τους παραδώσω το κινητό που τους αφαιρέθηκε, συμβάλλει και στην επούλωση της ηθικής βλάβης, ως μία έμπρακτη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό τους.

Ως προς την κατηγορία του α. 187 παρ. 3. Αρνούμαι την κατηγορία της ένταξης σε οργανωμένη ομάδα. Εγώ δεν είχα πολλές επαφές και σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς μου, παρά μόνο τους τελευταίους δύο μήνες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ