Συλλαλητήριο αγροτών την Τρίτη στην Αθήνα

Συλλαλητήριο αγροτών την Τρίτη στην Αθήνα Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR
0

Την απόφαση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 14/2, αλλά και διαδηλώσεις σε κάθε νομό έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι από 35 μπλόκα 11 ομοσπονδίες και δεκάδες επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, σήμερα το μεσημέρι.

Οι αγρότες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, ζήτησαν συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος) την Παρασκευή 10/2, τονίζοντας πως σκοπό έχουν να κατατεθούν τα αιτήματα τους ώστε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Στη κεντρική του ομιλία ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου πως λένε ψέματα, όταν αναφέρουν ότι οι αγρότες ζουν καλύτερα από τους άλλους, και τόνισε ότι «ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο».

Ο κ. Μπούτας επεσήμαινε πως ότι κέρδισαν τα τελευταία χρόνια οι αγρότες το πέτυχαν με αγώνες, ενώ αναφερόμενος σε όσους αμφισβητούν τους αγώνες, είπε πως όλους αυτούς «τους πονάει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα το οποίο εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων».

Σε σχέση με τα αιτήματα τους από τους ομιλητές, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού που ζητούν οι αγρότες, στο ζήτημα του φορολογικού και το αίτημα τους για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, αλλά και το αίτημα για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που το έσωσε τη ζωή

Ελλάδα / Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί, που σώθηκε από σοβαρό ατύχημα στη Λέρο το 2023, προσέφερε δωρεά 115.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Λέρου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ενισχύοντας σημαντικά τις υποδομές της Χειρουργικής Κλινικής
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Η Ομάδα χαρακτηρίζει την απόλυση «επικίνδυνο προηγούμενο» που, όπως υποστηρίζει, «νομιμοποιεί τον εργοδοτικό έλεγχο στις ζωές των εργαζομένων εκτός εργασίας»
LIFO NEWSROOM
«Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ελλάδα / «Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους
LIFO NEWSROOM