Συγκεντρώσεις στο Σχιστό για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Συγκεντρώσεις στο Σχιστό για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Facebook Twitter
0

Δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Σχιστό, με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για δημιουργία στην περιοχή κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Η πρώτη συγκέντρωση υπέρ της δημιουργίας του κέντρου στο στρατόπεδο Στεφανάκη θα γίνει από την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στις 11:00 (Γρ. Λαμπράκη και Σχιστού). Σύνθημα της συγκέντρωσης «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».

Η επόμενη συγκέντρωση, κατά του κέντρου, θα γίνει στις 12.30 από «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς», που θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από το πρωί ενώ έχει αρχίσει η προσυγκέντρωση.

Η ΚΕΕΡΦΑ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό κατά του στρατοπέδου μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η κυβέρνηση» και αναφέρουν: «Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να χύνουν στην ίδια του τη γειτονιά ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών στοχοποιώντας τους δήθεν για υποβάθμιση της περιοχής».

Για χρυσαυγίτες που κρύβονται πίσω από τις αντιδράσεις κάνει λόγο και ο δήμαρχος Περάματος.

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα θα γίνει σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM
«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM