Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου οι ΟΥΚάδες, ο ένας για κακούργημα

Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου οι ΟΥΚάδες, ο ένας για κακούργημα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου παραπέμπονται τα δύο μέλη των ΟΥΚ, που συνελήφθησαν μαζί με πρώην μέλος των «Πυρήνων της φωτιάς» και ένα ακόμη άτομο, κατηγορούμενοι για κατοχή όπλων και εκρηκτικών

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων στην Εισαγγελία Πειραιά. Οι δύο ΟΥΚάδες παραπέμπονται στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Ο ένας κατηγορείται για κακούργημα, σχετικά με τα εκρηκτικά. Το δεύτερο μέλος της μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού κατηγορείται για πλημμέλημα, σχετικά με παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες είναι πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» σύμφωνα με την αστυνομία. Ο συγκεκριμένος, λόγω αναρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πειραιά επιστρέφει στην Αθήνα, για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων. Αστυνομικοί εκτιμούν πως το παλιό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη είχε επαφές με ποινικούς και συνεργάστηκε με μέλη της «Greek Mafia», κατά τη διάρκεια της κράτησής του αλλά κυρίως μετά την αποφυλάκισή του.

Όσο για τον τέταρτο κατηγορούμενο, τον πορτιέρη κλαμπ της Αθήνας, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων, σε βαθμό πλημμελήματος. 

Οι τέσσερις συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, σε επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στα σπίτια των κατηγορούμενων σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα εντοπίστηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, «πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, από τα σπίτια των τεσσάρων κατασχέθηκαν δύο κουτιά TNT, χειροβομβίδα, πιστόλι, γεμιστήρες και 281 φυσίγγια. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM