Στο μυαλό του πεθερού του Φίλιππου Γλύξμπουργκ: το ακριβότερο ακίνητο της Αθήνας και οι προθέσεις του

Στο μυαλό του πεθερού του Φίλιππου Γλύξμπουργκ: το ακριβότερο ακίνητο της Αθήνας και οι προθέσεις του Facebook Twitter
0

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, το ακριβότερο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας ανήκει πλέον στον Ελβετό επιχειρηματία, Τόμας Φλορ, πεθερό του Φίλιππου Γλύξμπουργκ, ο οποίος και κατέβαλε 18 εκ. ευρώ για την απόκτησή του. 

Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας εκμίσθωσης ιδιωτικών αεροσκαφών VistaJet και πατέρας της συζύγου του τρίτου γιου του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, ο Φλορ τις τελευταίες μέρες ακούγεται πολύ τόσο για τις επιχειρηματικές επιδόσεις και τα επενδυτικά του πλάνα, όσο και για το "γιατί" αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τέτοια αγορά στην Αθήνα. 

Σημειώνεται ότι ο Φίλιππος ειχε παντρευτεί την κόρη του Τόμας, Νίνα Ναστάσια Φλορ, σε κλειστό κύκλο τον Δεκέμβριο του 2020 στο Saint-Moritz, όπου είχε μεγαλώσει η ίδια, και κατόπιν ακολούθησε ο γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών το 2021. 

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν η αγορά του διαμερίσματος είναι για ιδία χρήση ή προορίζεται για την κόρη του. Πάντως εδώ και μέρες αυτή η επένδυση συζητιέται πολύ και ανακαλεί στη μνήμη πολλών τα όσα είχαν πει οι γιοι του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου ότι από εδώ και στο εξής "θα μας βλέπετε συχνότερα".

Το διαμέρισμα- ένα ρετιρέ 320 τετραγωνικών μέτρων- βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή που περιστοιχίζεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου. 

Το διαμέρισμα πωλήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις πιο ακριβές συναλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα των οικιστικών ακινήτων της Αθήνας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία αποκάλυψε και το όνομα του αγοραστή. 

Ποιος είναι ο Τόμας Φλορ που αγόρασε το διαμέρισμα 

Οι Financial Times γράφουν ότι «Για πολλούς, ο Τόμας Φλορ είναι μια ιδιοφυΐα που έριξε μια ματιά στη βιομηχανία ιδιωτικών τζετ και σκέφτηκε ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο. Αυτοπροσδιοριζόμενος ως "τύπος της χρηματοδότησης περιουσιακών στοιχείων", ξεκίνησε ως ιδιοκτήτης τζετ και μετά γεννήθηκε η VistaJet.

»Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, με εκατοντάδες αεροσκάφη, ο 63χρονος είναι ένας σούπερ σταρ των αερομεταφορών που τα βάζει με τον ηγέτη της αγοράς, την NetJets της Berkshire Hathaway, μέσω τολμηρών συμφωνιών και ακόμη πιο τολμηρών επενδύσεων.

Το ερωτηματικό που πλανάται πάνω από τη στρατηγική του Ελβετού επιχειρηματία είναι αν η Vista μπορεί να αποφέρει κέρδη και να υποστηρίξει το χρέος που χρησιμοποίησε για να την οικοδομήσει.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 436 εκατ. δολάρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις της εταιρείας προς τους επενδυτές ομολόγων. Το συνολικό χρέος υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι σε 4,4 δισ. δολάρια, καθώς ο στόλος της Vista αυξήθηκε σε 360 αεροσκάφη, με την αρωγή των εξαγορών της Air Hamburg, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα τσάρτερ στην Ευρώπη, και της αμερικανικής Jet Edge».

Από το 1985 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Τόμας Φλορ εργάστηκε για την τεχνολογική εταιρεία Comdisco με έδρα το Σικάγο. Ήταν πρόεδρος του ευρωπαϊκού της τμήματος από το 1990 έως το 1994. Αργότερα θα εξαγόραζε το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Comdisco μέσω του ομίλου του Comprendium Investment με έδρα την Ελβετία, τον οποίο εξακολουθεί να ελέγχει. Το 2003 αγόρασε το πρώτο του Bombardier Learjet 60.

Το 2016 ανακηρύχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς από τα βραβεία The Living Legends of Aviation. Χόμπι του έχει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»: ΚαταγγέΈρευνα του BBC

Ελλάδα / «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν», καταγγέλλει το BBC

Έρευνα του BBC επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων και κατηγορεί το λιμενικό πως έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια
NEWSROOM