Στο αρχείο η υπόθεση Μπαλάσκα για το «αν δεν ήταν βλάκας ο Αναγνωστόπουλος, σε 4 χρόνια θα ήταν έξω»

Γλυκά Νερά: Αθώος ο Μπαλάσκας για το «αν δεν ήταν βλάκας, σε 4 χρόνια θα ήταν έξω» Facebook Twitter
0

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα για τις δηλώσεις του αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δηλώσεις του, που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, διερευνήθηκε εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, ωστόσο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Μαπλάσκας με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δολοφόνησε την σύζυγό του, Καρολάιν, είχε υποστηρίξει πως «αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του, μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια…».

«Αν δεν ήταν βλάκας, σε 4 χρόνια θα ήταν έξω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά προκαλώντας αντιδράσεις με τον ίδιο να δηλώνει σχετικά πως τα λόγια του παρερμηνεύθηκαν.

Οι επίμαχες δηλώσεις που προκάλεσαν οργή και ΕΔΕ σε βάρος του

Μιλώντας τότε στο Mega, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, είπε ότι εξεπλάγη γιατί ο πιλότος έκανε οχτώ ώρες για να «σπάσει» και να ομολογήσει το έγκλημα. Όταν ρωτήθηκε τι δείχνει αυτό, απάντησε:  «Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε- αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή». 

Σε διευκρινιστική ερώτηση γιατί εκτιμά ότι δεν θα φυλακιζόταν ο δράστης ούτε για τέσσερα χρόνια, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα... Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ