Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Στις 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών την 19η Σεπτεμβρίου 2022.

Η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου,από το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είναι ομόφωνη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών-μηνύσεων τριών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ (το 2017) για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή και τον τότε υφυπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό για μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄ εξακολούθηση, για πιέσεις και παρεμβάσεις που φέρεται ότι άσκησε σε τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς

Για την παράλειψη της μη αποστολής του «φακέλου Κουρουπλή» στην Βουλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο και η κυρία Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας. Η παραπομπή αυτή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, έγινε κατά πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά. Συγκεκριμένα, μειοψήφησαν η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και ο Βασίλης Ανδρουλάκης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM