Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 85χρονου που συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιού κατ' εξακολούθηση και της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

 

Ειδικότερα, πρόκειται για τον Σπυρίδωνα Λεβέντη, γεννημένο στις 24-04-1932 στην Κωνσταντινούπολη.

 

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 85χρονου που συνελήφθη για ασέλγεια σε 14χρονο στην Καλαμαριά


Η σύλληψή του, στις 25 Μαΐου, έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας. Από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει πως ο ηλικιωμένος, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονου αγοριού, και φέρεται να έδινε κάθε φορά «χαρτζιλίκι», από 5 έως 10 ευρώ, στον ανήλικο.

 

Όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 85χρονος γνωρίστηκε με το παιδί όταν ο 14χρονος πήγε να του πει τα κάλαντα.

 

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 85χρονου που συνελήφθη για ασέλγεια σε 14χρονο στην Καλαμαριά

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, η δημοσιοποίηση των στοιχείων κρίνεται αναγκαία ώστε να γίνει ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεών του, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό, για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές προς διερεύνηση των πράξεών του.


Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388456. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.