ΣτΕ: Έκπτωτη η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πληροφορίες

ΣτΕ: Έκπτωτη η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Πληροφορίες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία τόσο την αίτηση της Βασιλικής Θάνου όσο και αυτές των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής, που ζητούσαν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, όσο και εκείνες με τις οποίες τοποθετήθηκαν άλλα πρόσωπα στις θέσεις τους. 

Εκτός από την κυρία Θάνου, στο ΣτΕ είχε προσφύγει η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου, καθώς και δυο μέλη, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις είχαν κάνει, μεταξύ των άλλων, και ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου και η Μαρία Ιωαννίδου.

Όπως υποστήριζαν, η αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο, και οι διορισμοί που ακολούθησαν ήταν «φωτογραφικοί».

Παράλληλα διατείνονταν ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις «είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία». Κατά συνεπεία, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, «στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες».

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ είχαν συζητηθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 και θα δημοσιευθούν με το νέο δικαστικό έτος - δηλαδή μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM