Τη σταδιακή χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

 

Εκτός από την επιστροφή στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με κάποιες εξαιρέσεις, την επαναλειτουργία των καταστημάτων ΟΠΑΠ και το κυνήγι στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, αλλάζει ο αριθμός των ατόμων που επιβαίνουν στο ταξί, ενώ επιτρέπονται και οι μετακινήσεις για τους φοιτητές που θέλουν να ξενοικιάσουν.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιάς, πλέον επιτρέπονται δύο επιβαίνοντες στο ταξί πλην του οδηγού. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, ενώ σε ισχύ παραμένει το sms για τις έξι μετακινήσεις.

 

Φοιτητές: «Πράσινο φως» στη μετακίνηση για να ξενοικιάσουν

 

Δυνατότητα μετακίνησης θα έχουν από εδώ και πέρα οι φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αποδεσμεύουν το ακίνητο, το οποίο νοικιάζουν.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το πλαίσιο μετακίνησης θα πρέπει να είναι συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών, με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου. «Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν», ανέφερε η υπουργός Παιδείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς, «δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET».

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr