Σούπερ μάρκετ: Αύξηση στις τιμές των προϊόντων λόγω πανδημίας- Άνοδος και στα καύσιμα

Σούπερ μάρκετ: Αύξηση στις τιμές των προϊόντων λόγω πανδημίας- Άνοδος και στα καύσιμα Facebook Twitter
0

Σημαντική αύξηση στις τιμές ακόμη και βασικών προϊόντων σούπερ μάρκετ αλλά και των καυσίμων έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα εξαιτίας των αυξήσεων όχι μόνο των πρώτων υλών διεθνώς αλλά και της τιμής των ναύλων. 

Η αύξηση τιμών σε πρώτες ύλες, σιτηρά, γαλακτοκομικά, ζάχαρη, καφέ και βοδινό κρέας ξεκινά από 3,63% και φτάνει το 26,59%, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, στα σούπερ μάρκετ ήδη καταγράφονται αυξήσεις τιμών σε προϊόντα όπως:

  • Χαρτικά: 4-12%
  • Άλευρα: 10% 
  • Σπορέλαια: 50% 

Παράλληλα, ήδη έχει αυξηθεί η τιμή (κατά μερικά λεπτά του ευρώ) σε καταναλωτικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ, όπως: 

  • Ρύζι: Από 1,70 ευρώ σε 1,90 ευρώ 
  • Καφές: Από 5,40 ευρώ σε 5,70 ευρώ 
  • Βρεφικό γάλα: Από 10,70 ευρώ σε 10,80 ευρώ 

«Υπάρχουν αυξητικές πιέσεις στις τιμές των πρώτων υλών και μένει να δούμε εάν αυτές θα επηρεάσουν και στο μέλλον τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΕΛΚΑ.

Την ίδια στιγμή, εκτός από την αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ, παρατηρείται επίσης αύξηση στα καύσιμα, που επηρεάζουν με τη σειρά τους τις τιμές των προϊόντων.  

Συγκεκριμένα όσον αφορά στη μέση τιμή σε αμόλυβδη, σήμερα διαμορφώνεται στα 1,61 ευρώ ανά λίτρο, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή η τιμή ήταν στα 1,36 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης από 1,330 ευρώ το λίτρο πριν από ένα χρόνο, έχει φτάσει φέτος σε 1,110 ευρώ το λίτρο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ