Καθώς ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση ή έστω δήλωση, σχετικά με την καταγγελία αδιαφορίας του δήμου του για τα δωρεάν συσσίτια των πυρόπληκτων, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δηλώνει πως αναλαμβάνει αυτός αν δεν βρεθεί λύση.

 

Στις κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι, φιλοξενούνται περίπου 150 άτομα, 52 οικογένειες ανήκουν στο δήμο Μαραθώνα και οι υπόλοιποι στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

 

«Δεν υπάρχουν σύνορα στις ανάγκες των ανθρώπων, δήλωσε ο Ευάγγελος Μπουρνούς», όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι πρόκειται να κάνει ο Δήμος για τα συσσίτια των πυρόπληκτων, και συνέχισε λέγοντας πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση από τον Δήμο Μαραθώνα, η Ραφήνα θα είναι εκείνη που θα τους προμηθεύει με γεύματα.

 

Το ζήτημα ανέκυψε όταν πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται στα ΚΕΔΑ, ενημερώθηκαν πως η σύμβαση που είχε η Αεροπορία για τα συσσίτια που τους διανέμουν δωρεάν, έληξε την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

 

Όπως τους ανέφεραν, η Αεροπορία είχε ενημερώσει του Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, πως θα έπρεπε να αναλάβουν το συσσίτιο των πυρόπληκτων, αλλιώς θα έπρεπε οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι να πληρώσουν ακόμη και 7 ευρώ τη μερίδα.

 

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανταποκρίθηκε άμεσα και προμήθευσε με γεύματα τους πυρόπληκτους δημότες του που φιλοξενούνται στα ΚΕΔΑ, όμως ο Δήμος Μαραθώνα δεν ανταποκρίθηκε.

 

Σημειώνεται πως η σύμβαση που είχε η Αεροπορία για την σίτιση των πυρόπληκτων παρατάθηκε για ακόμα μία εβδομάδα.

 

Το LIFO.gr έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Δήμο και συγκεκριμένα το γραφείο του Δημάρχου από χθες, αλλά δεν υπήρξε απάντηση στις κλήσεις.