ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Σχεδόν 3 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν μισθούς

Σχεδόν 3 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν μισθούς Facebook Twitter
0

Σε μείωση αποδοχών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων προχώρησε το 27% των επιχειρήσεων το 2ο εξάμηνο του 2011 ενώ 6 στις 10 επιχειρήσεις θα παγώσουν τους μισθούς και για το 2012, σύμφωνα με έρευνα της  Aon Hewitt που έγινε σε 100 μεγάλες επιχειρήσεις (ελληνικές και πολυεθνικές)  με περισσότερους από 50 χιλιάδες εργαζομένους.

Η έρευνα- στοιχεία της οποίας δημοσιεύει η Ναυτεμπορική -δείχνει ότι ενώ στην Ευρωζώνη 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις το 2012, στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%.

Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε αυτήν την ποσοστιαία αύξηση, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, με «πρωταθλητές» το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%.

Η έρευνα επιβεβαιώνει επίσης  πως αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ιδιαίτερα σε κλάδους που πλήττονται έντονα.

Ελλάδα
0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τις επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τις επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Οι γονείς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, επισημαίνοντας ότι η απόφαση ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του σχολείου και τη μαθησιακή πορεία των παιδιών
LIFO NEWSROOM