Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» - Τα μηνύματα των συμμαθητών του 11χρονου

Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» - Τα μηνύματα των συμμαθητών του 11χρονου Facebook Twitter
0

Βαρύ είναι το κλίμα στις Σέρρες μετά την τραγωδία με τον μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου που έχασε τη ζωή του ως συνέπεια της έκρηξης στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

Στο δημοτικό σχολείο του 11χρονου συγκίνησαν οι αντιδράσεις των συμμαθητών του. Ένας από αυτούς, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο. Κρατούσε μάλιστα ένα κομμάτι χαρτί με ένα μήνυμα για τον φίλο του. «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης» έγραφε προκαλώντας συγκίνηση.

Στις 4 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του 11χρονου στο Α' Νεκροταφείο Σερρών, ενώ μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του. Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους

Τι είπε ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο

Σε συνομιλία που είχε δημοσιογράφος της ΕΡΤ με τον 10χρονο που τραυματίστηκε χθες, από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, εκείνος περιέγραψε: «παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πανω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου».

Το παιδί, που πήρε ήδη εξιτήριο, πρόσθεσε πως τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή του σχολείου, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

Ο δήμαρχος Σερρών υποστήριξε πως ο Δήμος είχε διασφαλίσει την ασφάλεια του έργου και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε πως «στη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο τονίζεται ρητά και κατηγορηματικά ότι οι οποίες τεχνικές εργασίες δεν θα γίνονται εν ώρα λειτουργίας της σχολικής μονάδας ή αν θα γίνονται τότε απαιτείται η συναίνεση είτε το διευθυντή είτε του δήμου».

Αυτό, ωστόσο δεν έγινε, όπως επισημαίνει: «εμείς δεν δώσαμε καμία άδεια και μάλιστα αγνοούσαμε ότι το τεχνικό συνεργείο θα επισκέπτονταν το σχολείο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

«Το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από πυράντοχα υλικά που έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί σε γειτνιάζοντες χώρους παραγωγής καθώς και όμορες επιχειρήσει» αναφέρεται μεταξύ άλλων
NEWSROOM
Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων οι 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Ελλάδα / Καύσωνας: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων με 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.3 °C - Θερμοκρασίες 96 και 160 βαθμών κατέγραψε θερμικό drone σε Ομόνοια και Λυκαβηττό - Πέφτει η θερμοκρασία από την Παρασκευή
NEWSROOM
Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Ελλάδα / Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, καθώς και περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τον 16χρονο τραυματία στο νοσοκομείο
NEWSROOM