Self test: Από αύριο η διανομή τους για τον Αύγουστο- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Self test: Από αύριο η διανομή τους για τον Αύγουστο- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Από αύριο, Πέμπτη, έως και τις 10 Αυγούστου προβλέπεται να γίνει η διανομή των τεσσάρων self test στους δικαιούχους για τον επόμενο μήνα, από τα φαρμακεία όλης της χώρας. 

Δικαιούχοι είναι:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης υποχρεωτικά πρέπει να διενεργούν δύο τεστ κορωνοϊού κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης. 

Ο πρώτος έλεγχος γίνεται με self test, που διατίθεται δωρεάν και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Ο δεύτερος έλεγχος πραγματοποιείται με rapid test, με ευθύνη του εργαζομένου και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM