Από αύριο, Πέμπτη, έως και τις 10 Αυγούστου προβλέπεται να γίνει η διανομή των τεσσάρων self test στους δικαιούχους για τον επόμενο μήνα, από τα φαρμακεία όλης της χώρας. 

 

Δικαιούχοι είναι:

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 18-30 ετών εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης υποχρεωτικά πρέπει να διενεργούν δύο τεστ κορωνοϊού κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης. 

 

Ο πρώτος έλεγχος γίνεται με self test, που διατίθεται δωρεάν και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Ο δεύτερος έλεγχος πραγματοποιείται με rapid test, με ευθύνη του εργαζομένου και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.

 

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ