Σεβαστός Κουμτζής: Ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από το ΑΠΘ

Σεβαστός Κουμτζής: Ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από το ΑΠΘ Facebook Twitter
0

Ο Σεβαστός Κουμτζής έγινε ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπερνίκησε αλλά και τι σημαίνει για τον ίδιο η πρωτιά που ανοίγει και σε άλλους ανθρώπους με προβλήματα όρασης τον δρόμο να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε μία πανεπιστημιακή σχολή και να καταφέρουν να διακριθούν.

Όπως εξηγεί, δεν ήταν η πρωτιά ο στόχος του αλλά να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα από τη Σχολή και πιστεύει ότι τα κατάφερε.

Στην ερώτηση πώς κατόρθωσε να αριστεύσει σε μία απαιτητική σχολή ένας φοιτητής με απώλεια όρασης, απαντά: «Πολλές φορές οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης».

Αλλά δίνει και τη δική του αλήθεια, σε εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του: «Αν κάποιος σκοπεύει να ακολουθήσει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και θέλει προσοχή είναι μεγάλο και δύσκολο το ταξίδι αλλά γίνεται με την κατάλληλη υπομονή και προσόντα».

Τέλος, αναφέρθηκε επίσης στήριξη των καθηγητών του αλλά και των δικών του ανθρώπων, όπως του αδερφού του Αργύρη, ο οποίος ήταν εκείνος που το 2014 έγινε αφορμή να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέψει στους τυφλούς φοιτητές να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια που μέχρι τότε δεν μπορούσαν.

Δείτε το βίντεο: 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM