Ρύθμιση για την αυστηρότερη δίωξη του Ρουβίκωνα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ρύθμιση για την αυστηρότερη δίωξη του Ρουβίκωνα ετοιμάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Υπό επεξεργασία σχέδιο για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
2

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ένα σχέδιο που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα θα τιμωρηθούν αυστηρά αν δεν αλλάξουν τακτική. «Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Πολύ σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε αυτή την εβδομάδα και στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, αδικήματα όπως η διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή και φθορά- που τιμωρούνται ως πλημμελήματα- στο εξής θα διώκονται σε βαθμός κακουργήματος, εφόσον τελούνται κατ' εξακολούθηση και υπό την «ομπρέλα» συμμορίας, ανέφεραν στην «Καθημερινή» αξιωματούχοι που επεξεργάζονται τη νομοθετική ρύθμιση.

Ο Ρουβίκωνας φωτογραφίζεται ως «συμμορία» και όχι ως εγκληματική οργάνωση. «Μπορεί να μη χρησιμοποιούν όπλα, αλλά οι δράσεις τους έχουν το στοιχείο της βίας, της ψυχολογικής βίας», ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα.

Η νομοθετική ρύθμιση είναι υπό διαμόρφωση και αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι πρέπει να αποφευχθεί ένας «δρακόντειος νόμος».

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ