Τρανς άτομο στη Ρόδο, αναγκάστηκε να αυτο-απομονωθεί σε χώρο που θύμιζε τρώγλη για περισσότερο από 10 χρόνια, πριν μεταφερθεί με παρέμβαση εισαγγελέα, στο νοσοκομείο της Ρόδου.

 

Η υπόθεση θυμίζει σύγχρονο «Κωσταλέξι« καθώς το άτομο οδηγήθηκε εκεί λόγω του κοινωνικού στιγματισμού.

 
Βρίσκονταν για δέκα χρόνια έγκλειστο σε μια τρώγλη στο πατρικό σπίτι, στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου ζούσε μέσα σε άθλιες συνθήκες, όπως μετέφερε στο Μega ο δημοσιογράφος του in12.gr Γιάννης Κουμέντος.

 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πριν από δύο χρόνια είχε γίνει μία ανώνυμη καταγγελία και εκπονήθηκε έκθεση από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο για την υπόθεση.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός σε ίδρυμα.

 

Πριν από τρεις ημέρες μεταφέρθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, και βρέθηκε να ζει υπό άθλιες συνθήκες, οπότε και διατάχθηκε ο υποχρεωτικός εγκλεισμός σε ίδρυμα και η παροχή της απαραίτητης φροντίδας.

 

Βρέθηκε σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία σπίτι, από αστυνομικούς που έστησαν ειδική επιχείρηση μετά από δικαστική απόφαση, προκειμένου να εκτελέσουν την εντολή για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό.

 

Η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν τραγική. Τα άκρα του κορμιού έχουν υποστεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών «δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια.»

 

Η εικόνα του υπνοδωματίου θύμισε σκηνές από θρίλερ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαρτυρίες.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και σχολιάζοντας ανάλογες περιπτώσεις ο Κοινωνικός Λειτουργός Σπύρος Στογιάννης από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» είπε πως «όταν ο άνθρωπος βιώνει μια τέτοια πραγματικότητα που δεν γίνεται αποδεκτή από το περιβάλλον του, δημιουργείται μια πίεση που εσωτερικεύεται. Τότε χρειάζεται ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος προσέγγισης τους ακόμη και με παρέμβαση Εισαγγελέα και Κοινωνικών Λειτουργών».

 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ/Mega/Δημοκρατική

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr