Αναχωρούν σήμερα από τη Ρόδο οι Ολλανδοί τουρίστες οι οποίοι πραγματοποίησαν διακοπές εν μέσω πανδημίας συμμετέχοντας σε πιλοτικό εγχείρημα.

 

Συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί τουρίστες, συνολικά 189 άτομα, ηλικίας 18-70 ετών, επελέγησαν ανάμεσα από 25.000 άλλους που έκαναν τη σχετική αίτηση στην τουριστική εταιρεία Sunweb. Τα κριτήρια είχαν οριστεί από την κυβέρνηση, ενώ εξ αρχής είχαν αποκλειστεί άτομα υψηλού κινδύνου.

 

Οι 189 τουρίστες ήταν οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι σε πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ μαζί τους παρέμειναν εσώκλειστοι για όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής τους και όσοι από το προσωπικό αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτήν την πρόκληση. Προτού φθάσουν στη Ρόδο υποβλήθηκαν σε τεστ, το ίδιο θα συμβεί και με την επιστροφή τους στην Ολλανδία. Αν κάποιος ήταν τελικά θετικός στον ιό, θα έμπαινε σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο στη Ρόδο και το κόστος θα καλυπτόταν από το ταξιδιωτικό γραφείο.  

 

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης ανέφερε πως όλοι τους έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ότι δεν υπήρξε κανένα παράπονο, ούτε από τους διοργανωτές ούτε και από τους τουρίστες, ενώ περιμένει και εκείνος με αγωνία την αποτύπωση των εντυπώσεων και τα αποτελέσματα του προγράμματος που θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

 

Από την πλευρά του, μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ο Reinoud Koot, διευθυντής του τουριστικού οργανισμού Sunweb, ο οποίος συνόδευσε το γκρουπ στη Ρόδο υπογράμμισε ότι το δοκιμαστικό πρόγραμμα διακοπών θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη γνώση για το πώς μπορεί να ανοίξει η σεζόν με ασφάλεια σε καιρό πανδημίας.

 

Τελείωσε το «πείραμα της Ρόδου»: Οι 189 τουρίστες επιστρέφουν στην Ολλανδία - Το πανό του αποχαιρετισμού
Φωτογραφία: Εφημερίδα Ροδιακή

 

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει καλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και εκτίμησε πως πολλοί επισκέπτες θα προβούν σε κρατήσεις όταν ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και επιτραπούν τα ταξίδια από την κάθε αγορά προς τους εκάστοτε τουριστικούς προορισμούς και αντίστροφα. 

 

«Αρχικά θα πρέπει να ανακοινωθούν τα μέτρα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών. Μετά από αυτό, θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα κρατήσεων και αναμένουμε ότι η σεζόν θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι συνήθως», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr