Ρόδος: ΕΔΕ για λιμενικούς μετά την καταγγελία επιβάτη ότι δέχθηκε επίθεση σε πλοίο

Ρόδος: ΕΔΕ για λιμενικούς μετά την καταγγελία επιβάτη ότι δέχθηκε επίθεση σε πλοίο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά την καταγγελία επιβάτη ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις λιμενικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πλοίο στη Ρόδο.

Το περιστατικό συνέβη ενώ το «Blue Star 2» βρισκόταν στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, κατά τη διάρκεια φόρτωσης για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Τα στελέχη του Λιμενικού που μετέβησαν στο πλοίο «εντόπισαν έναν άνδρα να βρίσκεται μόνος του σε κάθισμα αεροπορικού τύπου άνευ υποδημάτων και του ζήτησαν τα στοιχεία του, χωρίς αυτός να ανταποκρίνεται - κι όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αντέδρασε βίαια εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία χειροπέδησής του», αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Στη συνέχεια έγινε έλεγχος σε ταξιδιωτικό σάκο που βρισκόταν κοντά του και βρέθηκε μία ταυτότητα γυναίκας. Έπειτα από ανακοίνωση του πλοίου, η γυναίκα προσήλθε στο σημείο και ανέφερε ότι είναι η αδελφή του άνδρα, για τον οποίο δήλωσε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ότι τον συνόδευε στη Λέρο.

«Άμεσα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του αφαίρεσαν τις χειροπέδες και απηύθυναν συστάσεις προς τη συγγενή του να μην απομακρύνεται από τον ασθενή-αδερφό της, ώστε να μεριμνά για την ασφάλειά του», αναφέρει το Λιμενικό.

Το πλοίο απέπλευσε κανονικά για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του και στη Λέρο «ο ασθενής υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια του ελέγχου του». Έπειτα από αυτό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκείμενου εξακριβωθεί τυχόν διάπραξη πειθαρχικών ή άλλων παραπτωμάτων από μέρους των στελεχών Λιμενικού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM
Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM