Στο «μικροσκόπιο» του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του μεγάλου ριφιφί τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό φαίνεται πως μπαίνουν τουλάχιστον τρία νέα πρόσωπα.

 

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, έναν Έλληνα που φέρεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του προφυλακισμένου 58χρονου και σε μια γυναίκα ενδυματολόγο.

 

Το στοιχείο αυτό διαφαίνεται, άλλωστε, από τις ερωτήσεις τις οποίες έκανε ο ανακριτής στον 58χρονο κατηγορούμενο της υπόθεσης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στις 26 Μαρτίου, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα». Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

 

Τι υποστήριξε στην απολογία του

 

Ειδικότερα, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο 58χρονος αρχικά αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Στη συνέχεια φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν πληρεξούσιος στη θυρίδα του γιου του και ότι ταυτόχρονα διατηρούσε και δική του θυρίδα σε άλλη τράπεζα, γιατί αποθήκευε εκεί έργα της δουλειά του ως θεατρικός παραγωγός.

 

Σε άλλο σημείο της απολογίας, ο ανακριτής ρώτησε τον κατηγορούμενο για τις επισκέψεις του στην τράπεζα σε δύο συγκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου. «Γράφω ένα σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα (…). Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής» ήταν η απάντηση που φέρεται να έδωσε ο κατηγορούμενος στον ανακριτή για να συμπληρώσει: «Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορωνοϊού. Στις 22/10/2020 ξανά πήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι», όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

 

Ερωτηθείς από τον ανακριτή αν γνωρίζει πως μία από τις θυρίδες ανήκει σε πελάτισσα της επιχείρησης που διατηρεί η σύζυγός του απάντησε πως ως όνομα δεν του λέει κάτι. «Αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ. Επίσης δεν μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων» φέρεται να είπε.


Τα τρία πρόσωπα

 

Όπως όλα δείχνουν η έρευνα αναμένεται να εστιάσει το επόμενο διάστημα και στο ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση μια γυναίκα με την οποίαμ όπως ισχυρίστηκε ο 58χρονος κατηγορουμένος, έχει επαγγελματική σχέση και μιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο την ώρα της σύλληψης του. Όπως, δε, κατέθεσε στον ανακριτή η σύζυγος του κατηγορουμένου η γυναίκα αυτή είναι ενδυματολόγος και ο άνδρας της συνεργάζεται μαζί της σε παραστάσεις του.

 

Επιπλέον, κατά την απολογία του ο 58χρονος ρωτήθηκε από τον ανακριτή και για έναν αλλοδαπό άνδρα, τον οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται να μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του. Ακόμη, ο ανακριτής έθεσε ερωτήσεις στον 58χρονο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. Επί αυτού του ερωτήματος ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε την εξής απάντηση: «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας, ο οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας».