Σαρωτικούς ελέγχους θα πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, από το βράδυ της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής. 

 

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με επίκεντρο την Αττική, έχουν στηθεί περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα» ενώ θα υπάρχουν και 5 συγκεκριμένα μπλόκα σε κεντρικούς άξονες της Αττικής όπου από τις 22:00 και μετά τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης.

 

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν καθολικούς ελέγχους. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο ακολούθησε η Ελληνική Αστυνομία και τις προηγούμενες ημέρες. Θα «κλείνουν» δηλαδή αυτούς τους δρόμους και θα ελέγχουν όλα τα διερχόμενα οχήματα.

 

Παράλληλα, σε μεγάλη κινητοποίηση βρίσκονται και οι μηχανές της ΔΙΑΣ αλλά και περιπολικά τα οποία θα διέρχονται σε γειτονιές, πραγματοποιώντας και αυτοί ελέγχους.

 

Προκειμένου όμως να εντοπιστούν και εκείνοι οι οδηγοί οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρίσκονται έξω κατά την απαγόρευση μετακινούμενοι σε μη κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές.

 

 

 

Επίσης, για να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 07:00.

 

Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης τους.

 

 

Με πληροφορίες από OPEN