Πρωτομαγιά: Συμβολικές συγκεντρώσεις με μάσκες, γάντια και αποστάσεις

Πρωτομαγιά: Συμβολικές συγκεντρώσεις με μάσκες, γάντια και αποστάσεις Facebook Twitter
Συγκεντρώσεις με τήρηση των αποστάσεων έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Διαφορετική είναι η φετινή Πρωτομαγιά, λόγω του κορωνοϊού, καθώς τα εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει μεν συγκεντρώσεις, αλλά κάνουν λόγο για συμβολικές εκδηλώσεις με τήρηση των μέτρων.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη μετάθεση των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, απόφαση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Σήμερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία- λόγω της οποίας δεν κυκλοφορούν τρένα, προαστιακός και ΗΣΑΠ- ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα για την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις, με χρήση μάσκας, γαντιών και τήρηση των αποστάσεων.

Για το κέντρο της Αθήνας έχουν προαναγγελθεί 17 συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 στο Σύνταγμα. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Παράλληλα, θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους. Εξάλλου, για το τριήμερο έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά αστυνομικά μέτρα, ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί το Πάσχα. Έτσι, περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός περιφέρειας του τόπου κατοικίας, αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Ελλάδα / Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Τα περιστατικά γονόρροιας υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020, οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, ενώ η χλαμυδιακή λοίμωξη παρουσιάζει επίσης ανησυχητική αύξηση
LIFO NEWSROOM
Απεργία διαρκείας σήμερα για τα συνεργεία αυτοκινητών - Αντιδρούν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Ελλάδα / Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων

Ο κλάδος αναφέρει πως δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος ή επίσημη καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το πλαίσιο σχετικά με το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται παραμένει «θολό και δυνητικά επικίνδυνο»
LIFO NEWSROOM