Προσφυγικό: Ψάχνουν «ρωγμές» στα σύνορα - Συνεχίζεται η ενίσχυση δυνάμεων στον Έβρο

Προσφυγικό: Ψάχνουν «ρωγμές» στα σύνορα - Συνεχίζεται η ενίσχυση δυνάμεων στον Έβρο Facebook Twitter
Mετανάστες στον Έβρο ανοίγουν δίοδο στα σύνορα με την Ελλάδα, τραβώντας τα συρματοπλέγματα... Getty
0

Με τον πρωθυπουργό συνοδεία Ευρωπαίων αξιωματούχων να αναμένεται στον Έβρο το μεσημέρι, η Ελλάδα εξακολουθεί να ενισχύει τα σύνορά της, σε μία προσπάθεια αποτροπής εισόδου στη χώρα προσφύγων και μεταναστών.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, λόγω του ότι τα σύνορα στις Καστανιές είναι ερμητικά κλειστά και οι διελεύσεις αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, όλο και περισσότεροι πρόσφυγες μετακινούνται νοτιότερα, κατά μήκος του ποταμού Έβρου, σε μια προσπάθεια να βρουν άλλα περάσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα συνεχίζει τη θωράκιση των συνόρων. Από την Κυριακή, χίλιοι στρατιώτες ενισχύουν σταδιακά τις υφιστάμενες δυνάμεις στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με το iefimerida.gr, μεταφέρθηκαν ήδη 1.000 αστυνομικοί με C-130. Παράλληλα, και πάλι σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στις δυνάμεις αυτές προστίθενται δύο λόχοι καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό όπως θερμικές κάμερες. Όσον αφορά στα θαλάσσια σύνορα πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, παράκτια περιπολικά, αλλά και 15 σκάφη της Frontex πραγματοποιούν περιπολίες από τη Σαμοθράκη έως τη Στρογγγύλη.

χθες Δευτέρα 2 Μαρτίου, το Δ΄Σώμα Στρατού πραγματοποίησε άσκηση με εκπαιδευτικές βολές, με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια της πρώτης γραμμής, στον Έβρο.

Ταχεία επέμβαση της Frontex

Η Frontex έλαβε το βράδυ της Κυριακής το αίτημα από την Αθήνα και ο εκτελεστικός διευθυντής της, Φραμπρίς Λεγκερί, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός συμφώνησε να ξεκινήσει η ταχεία επέμβαση, προκειμένου «να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορά της». H Frontex αναμένει επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση που δημοσιοποίησε η Die Welt.

Ήδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Frontex έχει αυξήσει τις δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα, ενώ αναδιατάσσει τα μέλη της από άλλες επιχειρήσεις, προκειμένου να παράσχει άμεση βοήθεια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συνολικά, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, έως τις 18:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 183 συλλήψεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ