Προς αναβολή οι αυριανοί πλειστηριασμοί : Δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις

Προς αναβολή οι αυριανοί πλειστηριασμοί : Δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις Facebook Twitter
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/Eurokinissi
6

Η παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σε συνδυασμό με την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάνει προβληματική αύριο (6/12) τη διενέργεια των πλειστηριασμών. 

Η έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων, αναγκαίων καθώς η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς είναι έκρυθμη, βάζει σε σκέψεις τις αρχές για το αν θα δώσει το πράσινο φως να πραγματοποιηθούν κανονικά. Πάντως, η απόφαση θα παρθεί το απόγευμα της Τρίτης (5/12). 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου θα συνεδριάσει αργά σήμερα το απόγευμα προκειμένου να μπορέσει να βρει την νομική εκείνη φόρμα που θα μπορέσει να αναβληθούν οι αυριανοί πλειστηριασμοί.

Ήδη είναι σε ανοικτή γραμμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της ΕΛΑΣ και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση για την αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
κ. Διογένη απαντώ στο 2ο σχόλιο σου. Οχι δεν είμαι της γνώμης να γίνουμε ξέφραγο αμπέλι αλλά χρειάζονται κάποια όρια. Δε μιλάω για πλ/σμούς επιχ/σεων που παίρνουν δανεικά και αγύριστα μιλάω για τα σπίτια του κοσμάκη και ιδιαίτερα τη 1η κατοικία.Οπως γνωρίζεις πολλοί πήραν κάποα δάνεια με άλλες προυποθέσεις και προγραματισμό πριν τα μνημόνια σωστα κ. Διογενη? Λογικό να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν τώρα με όλα αυτά που μας εχουν φορτώσει στη καμπούρα μας χωρίς να μάς ρωτήσουν ( συνεχείς μειώσεις των αποδοχών ,φόροι κτλπ.) ετσι δεν είναι ? Θα τούς πετάξουμε στο δρόμο αυτούς και τις οικογένειες τους για λάθη και αστοχίες άλλων ?Σκεψου λίγο παραπάνω τα αποτελέσματα τέτοιων κινήσεων ,αυτοκτονίες , άστεγοι ,εγληματικότητα και πολλά άλλα με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία μας.Οι πλ/σμοί ναι να γίνονται εκεί που όντως πρέπει κατόπιν προσεκτικής εξέτασης του θέματος όχι έτσι χύμα και όποιον πάρει ο χάρος.
Και ποια είναι η λύση; να μην πληρώσουν τίποτα και από το πουθενά να βρεθούν κάποιοι με οροφοδιαμερίσματα που είναι ''πρώτη κατοικία'', τα ''σπίτια του κοσμάκη'' που λες και εσύ; Και γιατί κάποιοι που πληρώνουν ενοίκιο να είναι πολίτες β' κατηγορίας;
Μάλλον δεν κατάλαβες ή δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψα ειδικά την τελευταία πρόταση " Οι πλ/σμοί ναί να γίνονται εκεί που όντως πρέπει κατόπιν προσεκτικής εξέτασης του θέματος όχι έτσι χύμα και όποιον πάρει ο χάρος " και τα οροφοδιαμερίσματα που αναφέρεις αν είναι όντως πρώτη κατοικία ναί να μήν πλειστηριασθούν (δεν είναι και τόσα πολλά),όσο για το ενοίκιο που αναφέρεις δε νομίζω οτι εχει σχέση με το θέμα αυτό, μήν βλέπουμε τα πράματα ζηλόφθονα φίλε μου.
Η ικανοποίηση του δανειστή μέσω της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης είναι κομμάτι του κράτους δικαίου, διότι χωρίς αυτή τη διαδικασία κανένας δε θα είχε κανέναν απολύτως λόγο να εκπληρώσει καμία υποχρέωσή του έναντι κανενός. Δυστυχώς, στην Ελλάδα ακόμη και αυτό το τόσο απλό μάλλον συνιστά ζητούμενο.
Και τι αντιπροτείνεις κ. Γκαργκάουλα; να μην γίνεται κανένας πλειστηριασμός για τίποτε; να δανείζονται όλοι με δανεικά και αγύριστα; Να κάνεις δουλειά και να μην πληρώνεσαι εν γνώσει σου ότι δε θα τα πάρεις ποτέ διότι κάποιες ''συλλογικότητες'' θα σε εμποδίσουν;