Προκαταρκτική έρευνα ξεκινάει η Αστυνομία σχετικά με την καταγγελία του ηθοποιού, Δημήτρη Άνθη, ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από συνάδελφό του.

 

Ειδικότερα, δόθηκε παραγγελία από τον εισαγγελέα στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του ηθοποιού, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από 37χρονο επίσης ηθοποιό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης, υπήρξε μαθητής και συμπρωταγωνιστής του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Οι αστυνομικοί θα λάβουν μέσα στην εβδομάδα καταθέσεις από το θύμα, τον φερόμενο δράστη αλλά και άλλους εμπλεκόμενους. Οι καταθέσεις θα διαβιβάσουν στον εισαγγελέα ο οποίος θα κρίνει αν υπάρχει αδίκημα για να ασκηθούν διώξεις.

 

Την ίδια ώρα, εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που σχετίζεται με την υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που φέρεται να μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη, την περίοδο 2017-2018.