ΠΟY: Το μπέικον και τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο

ΠΟY: Το μπέικον και τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν καρκίνο Facebook Twitter
7

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φέρεται να σχεδιάζει ανακοινώσεις όσον αφορά το μπέικον, τα λουκάνικα και άλλα επεξεργασμένα κρέατα.

Σύμφωνα με μελέτες του οργανισμού, οι τροφές που περιέχουν επεξεργασμένα κρέατα, καθώς και το κόκκινο κρέας είναι «πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο», γράφει σήμερα ο Independent.

 

Μια πηγή ανέφερε στην Daily Mail ότι οι ανακοινώσεις που αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα, πρόκειται να εντάξουν το επεξεργασμένο κρέας στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάρα, το αλκοόλ και τον αμίαντο.

Η ιστοσελίδα NHS Choices αναφέρει: «τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου».

«Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα τέτοια κρέατα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου σε σχέση με όσους τρώνε μικρότερες ποσότητες» προσθέτει η ιστοσελίδα.


Ωστόσο, όπως γράφει στο άρθρο της το βόειο κρέας, το αρνί και το χοιρινό «μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής» και το κόκκινο κρέας είναι «μια καλή πηγή πρωτεΐνης και παρέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως σίδηρο και ψευδάργυρο».

Το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο αναφέρει: «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση πολλών από αυτά τα τρόφιμα [κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας] αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου».

Οι αγρότες και η βιομηχανία κρέατος έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον αντίκτυπο στις πωλήσεις, αν στους καταλόγους του ΠΟΥ, γραφτεί το επεξεργασμένου κρέας ως καρκινογόνο.

Ο Betsy Booren, από το Ινστιτούτο Κρέατος της Βόρειας Αμερικής, δήλωσε πρόσφατα: «Αν κρίνουν ότι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο - και νομίζω ότι θα το κάνουν -  θα στιγματιστεί. Και θα χρειαζόμασταν δεκαετίες και δισεκατομμύρια δολάρια για να το αλλάξουμε αυτό».

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Έχω έναν εθισμό στο χωριάτικο λουκάνικο,αλλά μου είναι αδύνατο να το κόψω. Έχω δοκιμάσει ακόμα και το ηλεκτρονικό λουκάνικο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα βλέπω μέχρι και στον ύπνο μου! Κι αυτό το μπέικον επίσης, με τρελαίνει! Μέχρι και στους Ανώνυμους Μπεϊκονικούς έχω γραφτεί, αλλά τίποτα!! Έχω πέσει πολύ χαμηλά!!!
Αποτελεί απόλαυση για σένα το να σκοτώνεις;Θα μπορούσα να σου απαριθμήσω τουλάχιστον 20 απολαύσεις που σίγουρα δεν προκαλούν καρκίνο. Αλλά αν χρειάζεσαι τον θάνατο ενός άλλου πλάσματος για να νιώσεις απόλαυση, μάλλον δεν είσαι σε θέση να τις καταλάβεις.
το πλασμα αυτο εμεις το φερνουμε στη ζωη με σκοπο να το φαμε. Αν δεν το καναμε δεν θα υπηρχε καν. Δε νιωθουμε απολαυση επειδη θα πεθανει αλλα επειδη ειναι νοστιμο.
Μισό, μισό. Πάω τώρα αμέσως στη γάτα μου να την πείσω να φάει χόρτα γιατί τα ποντίκια είναι ανθυγιεινά. Είναι και μια σαύρα λίγο πιο πέρα, πάω να της εκθέσω τα επιχειρήματά μου να μην τρώει τα κουνούπια και λυπάστε εσείς οι χορτοφάγοι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ