Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης θα καταθέσουν για την υπόθεση C4i

Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης θα καταθέσουν για την υπόθεση C4i Facebook Twitter
0

Τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Μαρκογιαννάκη θα κλητεύσει τις επόμενες ημέρες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δικογραφία για την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας C4i.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός από τον Πολύδωρα και τον Μαρκογιαννάκη, θα κληθούν και πρώην στελέχη του υπουργείου.


Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι της αμερικανικής εταιρίας SAIC προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο οι δύο υπουργοί καθώς επίσης και ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (την περίοδο 2006-2007) Κωνσταντίνος Αιλιανός αλλά και ο τότε νομικός Σύμβουλος του υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τότε υπουργό Εσωτερικών, δεν προβλέπεται η διατύπωση αντίστοιχου αιτήματος λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Η πλευρά της αμερικανικής εταιρίας, στην οποία ανατέθηκε το 2003 το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων με υπεργολάβο του έργου την Siemens, ζήτησε την κλήτευση των δύο πρώην υπουργών καθώς σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση, στο οποίο περιλαμβάνεται και η εισαγγελική πρόταση, αναφέρεται ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και την 7η τροποποίηση της οικείας Σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AΕ, «προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές». Επίσης η αμερικανική πλευρά εστιάζει και σε σημείο του βουλεύματος που αναφέρει πως οι εκπρόσωποι της εταιρίας προκάλεσαν την απόφαση των υπουργών «με πειθώ και φορτικότητα και χρησιμοποιώντας την πράξη της δωροδοκίας κρατικών λειτουργών που δεν προσδιορίστηκαν».


Στην υπόθεση της παραλαβής και τροποποίησης των συμβάσεων για το επίμαχο σύστημα ασφαλείας, για την οποία δικάζονται δεκαοκτώ πρόσωπα, διαπιστώνεται ζημιά του Δημοσίου ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ