Μηνύσεις σε όσους κυκλοφορούν θεωρίες για φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο προανήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως τέτοιες απόψεις «θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών».

 

Σύμφωνα με το Έθνος, η ΠΟΕΔΗΝ θα προχωρήσει με την καινούργια χρονιά σε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος όσων, κυρίως μέσω social media, διακινούν απόψεις ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες έκαναν εμβόλιο με φυσικό ορό και όχι με την παρασκευασθείσα ουσία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι συγκεκριμένες απόψεις θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών και κυρίως αυτών που εμβολιάστηκαν καθώς και εκείνων που συμμετείχαν στον πλαίσιο των καθηκόντων τους στη διενέργεια των εμβολιασμών.

 

«Θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές εναντίον όλων όσοι, φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες, μέσα από το διαδίκτυο κινούν αυτές τις απόψεις. Ουσιαστικά μας λένε απατεώνες και θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών. Ήδη εμβολιάστηκαν 155 υγειονομικοί και περίπου χίλιοι συνάδελφοι συμμετείχαν στη διεξαγωγή των εμβολιασμών. Όλοι αυτοί είναι απατεώνες; Όλοι αυτοί συμμετείχαν σε μία συνωμοσία; Πρέπει τώρα να πάρουμε δραστικά μέτρα. Υπάρχει φόβος για το εμβόλιο στην κοινωνία. Αυτά που διαδίδονται, δεν πρέπει να τα αφήσουμε να περάσουν, διότι ο φόβος θα αυξηθεί και θα προκαλέσουν μεγάλο κακό», σημείωσε. 

 

Για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού -μόλις 40%- στους υγειονομικούς, εκτιμά πως θα αυξηθεί στις επόμενες ημέρες. 

 

«Ήταν λάθος που η Πολιτεία λειτούργησε με τελεσίγραφα. Μας έστειλε ένα έγγραφο και μας ζήτησε μέσα σε μόλις μία μέρα να το συμπληρώσουμε, αν θέλουμε ή όχι να εμβολιαστούμε. Στη συνέχεια έκλεισε η προθεσμία για τη δήλωση. Έτσι, κάποιοι από αυτούς που αρχικά απάντησαν αρνητικά και στη συνέχεια το σκέφτηκαν καλύτερα και άλλαξαν γνώμη, πλέον δεν μπορούν να δηλώσουν ότι θα εμβολιαστούν. Πρέπει η προθεσμία να είναι ανοιχτή και να υπάρχει σωστή ενημέρωση προς όλους τους υγειονομικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 60% που δήλωσε ότι δε θέλει να εμβολιαστεί, δεν είναι αρνητικοί αλλά επιφυλακτικοί», λέει ο κ. Γιαννάκος.