Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους - Οι εξαιρέσεις

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες από 1η Ιουνίου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους - Οι εξαιρέσεις Facebook Twitter
0

Την αναστολή από 1 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου της υποχρεωτικής χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως διευκρίνισε, κατά την έκταση ενημέρωση, σε αυτούς τους χώρους συμπεριλαμβάνονται τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει συγκεκριμένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους», ανέφερε.

Οι εξαιρέσεις

Η υποχρεωτικότητα, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, παραμένει στα νοσοκομεία, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο Ηλεκτρικός, το Μετρό, το τρόλεϊ και το Τραμ.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει νεώτερη εισήγηση της Επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Όπως διευκρίνισε, η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει πως δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ