Πιερία: Διέρρηξαν 50 εκκλησίες μέσα σε τέσσερις μήνες- Τρεις συλλήψεις

Πιερία: Σύλληψη τριών ατόμων για διαρρήξεις 50 εκκλησιών μέσα σε τέσσερις μήνες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Οκτώμισι χιλιάδες ευρώ από 50 διαρρήξεις σε εκκλησίες και πέντε σε εξοχικές κατοικίες κατάφερε να αποσπάσει μια σπείρα στην Πιερία μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. 

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου διέπραξαν 50 διαρρήξεις σε ναούς, εξωκλήσια και παρεκκλήσια στην Πιερία, όπου σε 31 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα και πέντε διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, όπου σε τέσσερεις από αυτές αφαίρεσαν εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 8.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες για δύο συνεργούς τους. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένη κλοπή, ενώ σε βάρος των δύο συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Πιερία: Τι κατασχέθηκε από τους διαρρήκτες στις εκκλησίες

Σε έρευνα που ακολούθησε σε δυο σπίτια, που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία, βαριοπούλα, λοστοί, τσεκούρια και άλλα εργαλεία. Επίσης βρέθηκε και μία ηλεκτρική συσκευή, που είχε κλαπεί από ναό, σε περιοχή της Πιερίας.

Κατασχέθηκε, επίσης, ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία, ένας φακός και δύο ζευγάρια γάντια εργασίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM