Πέτσας από Πάτρα: Δύο επιλογές για το λιανεμπόριο- Η αναφορά σε click away

Πέτσας από Πάτρα: Δύο επιλογές για το λιανεμπόριο- Η αναφορά σε click away Facebook Twitter
Διαμαρτυρία εμπόρων στην Πάτρα (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Σε δύο επιλογές για το λιανεμπόριο στην Αχαΐα- μετά την απόφαση αναστολής επαναλειτουργίας που ελήφθη και για τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη- αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.

 

Μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε σε δύο επιλογές, προτάσεις που θα θέσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ληφθούν αποφάσεις εντός της ημέρας.

 

«Η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

 

«Η δεύτερη επιλογή είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα. Ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away», συμπλήρωσε.

 

Αυτές οι επιλογές «θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας», δήλωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

 

Έξω από το Επιμελητήριο είχαν συγκεντρωθεί έμποροι της Πάτρας, που διαμαρτύρονταν για την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα τη Δευτέρα.

 

Ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι συζητήθηκε το τι μπορεί να γίνει προκειμένου να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή. «Σε συνεργασία, μεταξύ του Επιμελητηρίου, της υγειονομικής περιφέρειας του ΕΟΔΥ και του δήμου, θα υπάρξει αύξηση της επιδημιολογικής επιτήρησης, προκειμένου να εντοπίζονται γρήγορα ασυμπτωματικοί συμπολίτες μας, ιδίως στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ