Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζερβουλάκος- «Πολυσχιδής προσωπικότητα»

Γιώργος Ζερβουλάκος Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Γιώργος Ζερβουλάκος. 

«Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα», επισημαίνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τον Γιώργο Ζερβουλάκο, αποχαιρετώντας τον σκηνοθέτη

Γεννήθηκε το 1933, στο Γεράκι της Λακωνίας και το έργο που άφησε πίσω του περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ και εκδόσεις βιβλίων. «Ο Γιώργος Ζερβουλάκος υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα. Κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 συνδέθηκε ως σκηνοθέτης με τον λεγόμενο εμπορικό κινηματογράφο. Η “Λυσιστράτη” και το “Υποβρύχιον Παπανικολής” έγιναν επιτυχίες», σημειώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. 

Το 1996 στον επίλογο της σκηνοθετικής καριέρας του, η ταινία «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» ήταν ίσως η πιο δημιουργική στιγμή του, επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση. Ο Γιώργος Ζερβουλάκος υπήρξε παραγωγικότατος και στη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ, σημειώνεται, ενώ ως παραγωγός συνεργάστηκε με τον Κώστα Φέρρη, τον Φώτο Λαμπρινό, τον Βαγγέλη Σερντάρη μεταξύ άλλων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM