Περιπέτεια για μαθητές σε εκδρομή στην Πράγα - Επέστρεψαν εσπευσμένα στη Ρόδο

Περιπέτεια για μαθητές σε εκδρομή στην Πράγα - Επέστρεψαν εσπευσμένα στη Ρόδο Facebook Twitter
0

Άσχημη τροπή πήρε η πενθήμερη εκδρομή στην Πράγα για 17 μαθητές λυκείου από τη Ρόδο, οι οποίοι επέστρεψαν εσπευσμένα στην Ελλάδα καθώς αρρώστησαν από ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Ειδικότερα, οι μαθητές του Βενετόκλειου λυκείου στη Ρόδο αποφάσισαν να πάνε στην Πράγα και έκλεισαν δωμάτια σε τετράστερο ξενοδοχείο. Οι προσδοκίες τους ωστόσο για μια ευχάριστη διαμονή διαψεύστηκαν από την δεύτερη ημέρα, όταν μια μαθήτρια και μια καθηγήτρια παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.


Οι καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν στον υπεύθυνο του εστιατορίου ότι το γεύμα τους μύριζε άσχημα, όμως εκείνος προσπαθούσε να τους πείσει ότι στην Πράγα οι γεύσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με την Ελλάδα διότι χρησιμοποιούν διαφορετικό λάδι.


Τις αμέσως επόμενες ώρες η τροφική δηλητηρίαση φαίνεται πως εξελίχθηκε σε ιογενή γαστρεντερίτιδα με τους μαθητές να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον. Ο υπεύθυνος καθηγητής Μάρτης Μαρτάκης, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Μάλιστα στο ταξίδι ήταν μαζί του οι δίδυμες κόρες του, μια εκ των οποίων έχασε τις αισθήσεις της από τον εμετό και την διάρροια. Ο ίδιος, έκανε λόγο για παντελή αδιαφορία του διευθυντή του ξενοδοχείου καταγγέλλοντας ότι αρνήθηκε να διευκολύνει καθηγητές και μαθητές.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr οι 17 μαθητές έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς δεν επέτρεψαν να έρθει γιατρός στο ξενοδοχείο. Όμως και στο νοσοκομείο η ταλαιπωρία συνεχίστηκε.. «Χρειάστηκε να περιμένουμε περισσότερο από δυο ώρες για να εξεταστούν τα παιδιά» ανέφερε ο κ. Μαρτάκης.


Τελικά με την βοήθεια των ελληνικών προξενικών Αρχών, μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν εσπευσμένα στη Ρόδο το μεσημέρι της Δευτέρας και πλέον είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ