Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη θανατηφόρα καταδίωξη με θύμα 20χρονο, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους. 


Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

 

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

 

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς προτού μεταβεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα. 


Τι ανέφερε ο 14χρονος Ρομά 

 

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά, που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα.

 

Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί.

 

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν.

 

«Δεν ήταν ο οδηγός ο 14χρονος»

 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως το πρόσωπο που εμφανίστηκε αυτοβούλως ως ο ένας εκ των τριών επιβαινόντων, δεν είναι εκείνος που βρισκόταν στο αυτοκίνητο τη μοιραία νύχτα, τονίζοντας πως διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει.

 

«Το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο το οποίο διέφυγε. Διαφέρει και ως προς το ύψος και ως προς τον σωματότυπο. Πιθανολογούν, όπως κι εγώ, πως είναι η επιλογή αυτού του προσώπου και πιθανώς λόγω της ηλικίας του, να επιφορτιστεί αυτός τις βαριές κατηγορίες ώστε να μην αποδοθούν σε άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.