Φωτιά στη Σύρο

Πέντε μήνες φυλακή στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Πέντε μήνες φυλακή στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Ηλία Μανουσαρίδη, που κρίθηκε ένοχος για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

 

Ο πρώην συνδικαλιστής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ως «πρωταγωνιστής» επεισοδίου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2011, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με άλλους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης στο θέμα της καθαριότητας, καθώς, εκείνες τις ημέρες ήταν σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων και τα σκουπίδια σχημάτιζαν «λόφους» στους δρόμους της πόλης.

 

Δημοτικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι πίσω από τη σύσκεψη κρύβεται προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, εισέβαλαν στην αίθουσα, προκαλώντας -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ένταση, ενώ η «παρέμβασή» τους οδήγησε στη ματαίωση της σύσκεψης. Εξεταζόμενος ως μάρτυρας από το δικαστήριο, ο Γ. Μπουτάρης περιέγραψε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

 

Από την πλευρά του, ο συνταξιούχος σήμερα δημοτικός υπάλληλος, στην απολογία του αρνήθηκε τις σε βάρος του καταλογιζόμενες πράξεις. «Δεν δικάζομαι εγώ σήμερα, αλλά η πολιτική μου πράξη και στο πρόσωπο το δικό μου οι εργαζόμενοι του δήμου. Ο δήμαρχος μας έλεγε ‘τεμπελόσκυλα' και ήταν υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην καθαριότητα. Είχε αυταρχική και αλαζονική στάση» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διατάραξη κοινής ειρήνης, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων. Για την κατηγορία της παράνομης βίας από κοινού που περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο έπαυσε τη δίωξη λόγω παραγραφής με το νόμο περί αποσυμφόρησης των πινακίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

Φωτιά στη Σύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

Ελλάδα / Ανώγεια: Καταγγελία για ξυλοδαρμό 16χρονου από 10 άτομα επειδή «φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί»

«Αυτά είναι σήμερα τα κριτήρια των δεκαπεντάχρονων παιδιών που ασφυκτιούν μέσα στα ίδια τους τα όρια και πλαίσια» καταγγέλλει η μητέρα του ανήλικου
LIFO NEWSROOM
Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Ελλάδα / Εξαφάνιση δύο Γαλλίδων στη Σίκινο: Οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των ερευνών

Πέρασε ένας μήνας από την εξαφάνιση της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ και της 73χρονης Φρανσουάζ Μπουτό στη Σίκινο - «Νομίζω πως η Ελλάδα μας κρύβει πράγματα», δήλωσε η ανιψιά της 64χρονης αγνοούμενης στην Le Figaro
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ