Πέντε μήνες φυλακή στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Πέντε μήνες φυλακή στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Ηλία Μανουσαρίδη, που κρίθηκε ένοχος για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

 

Ο πρώην συνδικαλιστής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, ως «πρωταγωνιστής» επεισοδίου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2011, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε συγκαλέσει σύσκεψη με άλλους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης στο θέμα της καθαριότητας, καθώς, εκείνες τις ημέρες ήταν σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων και τα σκουπίδια σχημάτιζαν «λόφους» στους δρόμους της πόλης.

 

Δημοτικοί υπάλληλοι, με επικεφαλής τον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι πίσω από τη σύσκεψη κρύβεται προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτες, εισέβαλαν στην αίθουσα, προκαλώντας -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ένταση, ενώ η «παρέμβασή» τους οδήγησε στη ματαίωση της σύσκεψης. Εξεταζόμενος ως μάρτυρας από το δικαστήριο, ο Γ. Μπουτάρης περιέγραψε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

 

Από την πλευρά του, ο συνταξιούχος σήμερα δημοτικός υπάλληλος, στην απολογία του αρνήθηκε τις σε βάρος του καταλογιζόμενες πράξεις. «Δεν δικάζομαι εγώ σήμερα, αλλά η πολιτική μου πράξη και στο πρόσωπο το δικό μου οι εργαζόμενοι του δήμου. Ο δήμαρχος μας έλεγε ‘τεμπελόσκυλα' και ήταν υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην καθαριότητα. Είχε αυταρχική και αλαζονική στάση» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διατάραξη κοινής ειρήνης, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων. Για την κατηγορία της παράνομης βίας από κοινού που περιλαμβανόταν στο κατηγορητήριο έπαυσε τη δίωξη λόγω παραγραφής με το νόμο περί αποσυμφόρησης των πινακίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM